Pandemide İstanbul Sokakları Çekimleri (2021)

PANDEMİDE İSTANBUL SOKAKLARI PROJESİ TAMAMLANDI!

FOTON Derneği, pandeminin en zorlu günlerinde İstanbul sokaklarını belgelemek amacıyla başlattığı “Pandemide İstanbul Sokakları” projesini başarıyla tamamladı. 6 ay süren bu proje kapsamında, evden çıkmanın yasak olduğu günlerde İstanbul’un rutini, FOTON derneği üyelerince fotoğraflandı.

2020 yılı Mart ayında başlayan ve tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi, İstanbul’un da kalabalık sokaklarını sessizliğe boğdu. Evden çıkmanın yasak olduğu günlerde şehrin ruhunu ve dokusunu yansıtmak, bu sessizliğin ardındaki hikayeleri anlatmak FOTON Derneği üyelerine ilham verdi.

Proje süresince, farklı tarihlerde ve İstanbul’un çeşitli bölgelerinde yapılan çekimlerle kentin pandemi dönemindeki eşsiz ve alışılmadık manzaraları kayıt altına alındı.

Proje boyunca gerçekleştirilen bazı önemli çekim günleri:

• 12 Nisan 2021: Pandemide İstanbul Sokakları projesi başlangıcı.
  • 7 Mayıs 2021: Kapanma günlerinde İstanbul’u fotoğrafladık.
  • 16 Mayıs 2021: Kadıköy sokaklarında çekimler.
  • 23 Mayıs 2021: Tarlabaşı sokaklarında çekimler.
  • 30 Mayıs 2021: İstanbul’un genel sokakları.
  • 6 Haziran 2021: Pandemide İstanbul’u Geziyoruz etkinliği.
  • 9 Haziran 2021: Taksim-Tünel hattında gece çekimlerinde.
  • 13 Haziran 2021: Beşiktaş sahil hattında çekimler.
  • 27 Haziran 2021: Kısıtlamadaki son Pazar günümüz.

Bu proje, pandeminin İstanbul üzerindeki etkilerini ve kentin boş kalan sokaklarının hikayesini fotoğraflarla anlatmayı amaçladı. Çekimler sırasında, İstanbul’un her zamanki canlılığından uzak, sessiz ve sakin hali gözler önüne serildi. Bu çalışmalar, ilerleyen yıllarda pandemi döneminin İstanbul’daki yansımalarını hatırlatacak önemli bir belge niteliği taşıyor.

Gezilerimiz aynı zamanda üyelerin bir araya gelerek sohbet etmelerine hem de fotoğrafçılık becerilerini geliştirmelerine olanak sağlamaktadır.

FOTON Derneği olarak, projeye katkı sağlayan tüm üyelerimize ve bu süreçte bizlere destek olan herkese teşekkür ederiz.

FOTON Derneği

Diğer Fotoğraf Gezilerimiz