Mertem Işıl Fotoğraf ve Kısa Film Yarışması

İndirmek için tıklayınız.

Son Katılım Tarihi
8 Nisan 2024

FOTON Derneği, 2024’te ALKEV Özel Okulları tarafından düzenlenen 1. Mertem Koca Işıl Fotoğraf ve Kısa Film Yarışması’na jüri desteği sağlayarak genç yeteneklere ilham vermeyi ve fotoğraf sanatına katkılarını teşvik etmeyi amaçladı.

“Kadın ve Emek” temasının işlendiği İstanbul genelindeki liseler arası fotoğraf yarışması, büyük ilgiyle karşılandı. Yarışmaya katılan genç fotoğrafçılar, objektifleri aracılığıyla kadının emeğini ve toplumdaki önemini anlatan etkileyici eserler ortaya koydular.

FOTON Derneği üyelerinden değerli jürimiz, Prof. Dr. Ozan Bilgiseren, Fotoğraf Sanatçısı Mustafa Seven ve Fotoğraf Editörü Murat Gür, fotoğrafların orijinalliği, estetik değeri ve temaya uygunluğu kriterleri doğrultusunda titiz bir değerlendirme gerçekleştirdi.

Değerlendirme sonucunda kazananlar aşağıdaki gibidir;

• Birincilik Ödülü: Çemberlitaş Anadolu Lisesi – Cansu Ö.
  • İkincilik Ödülü: Evliya Çelebi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi – Serra Ö.
  • Üçüncülük Ödülü: Halil Türkkan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi – Feyza Betül Ö.
  • Mertem Işıl Mansiyon Ödülü: Çemberlitaş Anadolu Lisesi – Eyüp Emre Ç.

FOTON Derneği olarak, ALKEV Özel Okulları’nın bu anlamlı yarışmasına katkıda bulunmaktan büyük bir gurur duyuyoruz. Sessizliğin en güçlü anlatıcısı olan fotoğraf sanatına gönül vermiş değerli gençlerimizi kutluyor, önümüzdeki yıllarda da bu alandaki gelişimlerini desteklemeyi diliyoruz.

Yarışmaya katılan tüm öğrencilere ve emeği geçenlere teşekkür ederiz.

ÖDÜL-SERGİLEME

• Birincilik Ödülü Fotoğraf Makinesi EOS R10 18-45mm Kit