3. İstanbul Street Photo Festival (2022)

Etkinlik Tarihi
17-23 Ekim 2022
Toplam Fotoğraf
Koordinatör
Harun Gültürk
Sponsor
Panasonic

Türkiye’de düzenlenen ilk sokak fotoğrafçılığı festivali olan İstanbul Street Photo Festival’in üçüncüsü, 01.07.2022 ile 16.10.2022 tarihleri arasında toplanan fotoğraflar sonrasında FOTON Derneği tarafından 17-23 Ekim tarihlerinde Panasonic Lumix sponsorluğunda Harun Gültürk koordinatörlüğünde düzenlendi.

18 Ekim’de Gustavo Minas, “Bir Ayna Olarak Sokak – Sokak Fotoğrafçılığında Işık ve Yansımalar” başlıklı, 19 Ekim’de Barry Talis, “Sokak Fotoğrafçılığında Flaş ve Akış” başlıklı, 20 Ekim’de Mustafa Hacalaki, “Sokak Fotoğrafçılığı İçin Gündelik Hayatın Estetiği” başlığında, 21 Ekim’de Turgut Coşkun“Sokak Fotoğrafçılığında Alternatif Bakış ve Gece Flashlı Sokak Fotoğrafçılığı” başlığında ve 22 Ekim’de Maude Bardet, “Sokak Fotoğrafçılığına Giriş” başlığında sınırlı sayıdaki katılımcı ile ücretsiz workshoplar düzenlendi.

Etkinlik kapsamında, Soner Arkan ve Julia Coddington fotoğraf söyleşileri düzenledi.

23 Ekim’de ise yüze yakın kişi ile PhotoWalk (fotoğraf yürüyüşü) düzenlendi.

Festival esnasında Kağan Baştimar‘ın küratörlüğünde “Sokak” temalı Türk Sokak Fotoğrafçıları sergisi Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi’nde düzenlendi.

Etkinliğin ödül töreni, 23 Ekim 2022 tarihinde Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi’nde festival yetkilisi olan Alper Koç’un sunumu ile düzenlendi.

Tekli Kategorisi: 606 Fotoğraf

Seri Kategorisi: 311 Fotoğraf

İstanbul Kategorisi: 1247 Fotoğraf

Etkinlikte Seri kategorisinden 2 seri, Tekli kategorisinden 19, İstanbul kategorisinden 8 fotoğraf finalist oldu.

Jüri: Barry Talis, Francesco Sembolini, Gustavo Minas, Harun Gültürk, Hilal Keskin, Maude Bardet, Mustafa Hacalaki, Mustafa Öngün, Neşe Arı, Ozan Şafak, Sami Uçan, Siegfried Hansen, Turgut Coşkun, Uygar Özel, Valeria Tofanelli.

Ödüller: Kazanan isimlere 2 adet “Panasonic Lumix G80” ve 1 adet “Panasonic Lumix DMC-LX15” hediye edildi.

Tamamlanan Street Photo Festivaller