Juan José Reyes ile Fotoğraf Okuma

Etkinlik Tarihi

3 Ekim 2024, Çarşamba

Başlangıç

Saat: 18.00

Etkinlik Mekanı
Partner

Beyoğlu Belediyesi

Sokak fotoğrafçılığının uluslararası alanda tanınan ismi Juan José Reyes, İstanbul Photo Festival 2024 kapsamında gerçekleştireceği “Fotoğraf Okuma” etkinliği ile fotoğraflarınızı değerlendirecek! 3 Ekim Perşembe günü gerçekleşecek bu özel buluşmada, Reyes’in deneyimiyle fotoğraflarınız hakkında geri bildirim alabilir, fotoğrafçılık yeteneklerinizi bir üst seviyeye taşıma fırsatını yakalayabilirsiniz.

Süreden dolayı en fazla 3 fotoğrafınız incelenecektir.

Juan José Reyes Kimdir?

Juan José Reyes, Miami Street Photography Festival (MSPF)‘nin kurucusu ve İcra Direktörüdür. MSPF, sokak ve belgesel fotoğrafçılığında dünyanın önde gelen festivallerinden biri olarak kabul edilmektedir. Uluslararası alanda modern sokak fotoğrafçılığını ve belgesel fotoğrafçılığı sergileyen bu festival, David Alan Harvey, Constantine Manos, Susan Meiselas, Bruce Gilden, Alex Webb ve Martin Parr gibi fotoğrafçılık dünyasının önde gelen isimlerine ev sahipliği yapmıştır. MSPF, söyleşiler, konferanslar, atölye çalışmaları, portföy değerlendirmeleri ve sergiler gibi çeşitli etkinliklerle katılımcılarına eşsiz bir deneyim sunmaktadır.

Juan, MSPF’yi sadece bir etkinlik değil, aynı zamanda katılımcı sanatçılar için fotoğraf dünyasında eşsiz bir platform haline getirmiştir. Festival, fotoğrafçılar için dünya çapında tanınma fırsatı sunarken, Juan’ın önderliğinde Milano, İtalya’da kurulan Street Photo Milano festivaliyle de birleşerek fotoğrafçılık dünyasında daha geniş bir uluslararası platform oluşturulmuştur.

Fotoğrafçılığa Giden Yolculuğu

Fotoğrafçılıkla olan yolculuğu üniversite yıllarına dayanan Juan, 2008’den bu yana sokak fotoğrafçılığına odaklanmaktadır. Jay Maisel ve Alex Webb gibi fotoğraf dünyasının önemli isimlerinin rehberliğinde kendini geliştirmiş ve özgün bir stil kazanmıştır. Bu deneyimlerini ve fotoğrafçılıkla ilgili düşüncelerini, sokak fotoğrafçılığı üzerine yazdığı blog yazıları ve fotoğrafçılıkla ilgili önemli yayınlara yaptığı katkılar aracılığıyla paylaşmaktadır.

Deneyimleri ve Diğer İlgi Alanları

On yılı aşkın süredir fotoğraf atölyeleri organize eden Juan, dünya çapında birçok fotoğrafçının gelişimine katkı sağlamıştır. Fotoğrafçılığın yanı sıra, Juan bir çocuk doktorudur ve otuz yılı aşkın bir süre önce Paraguay’dan Amerika Birleşik Devletleri’ne taşınmıştır. Aynı zamanda yoga, meditasyon ve bütünsel tıp alanlarına da büyük ilgi duyan Juan, şu anda Florida, Fort Lauderdale ve Paraguay, Asuncion’da yaşamaktadır.

Nasıl Gidilir?

Bilim Beyoğlu’na Şahkulu, Meşrutiyet Cd. No:127, 34421 Beyoğlu/İstanbul adresinden ulaşabilirsiniz. Şişhane metrosu evlendirme dairesi çıkışı takip edilerek mekana giriş yapılabilir.

Diğer İstanbul Photo Festival Etkinliklerimiz