Nazile Bolat Söyleşi ve Fotoğraf Gösterisi

Etkinlik Tarihi

3 Ekim 2024, Salı

Başlangıç

Saat: 20.00

Etkinlik Mekanı
Partner

Beyoğlu Belediyesi

Nazile Bolat’ın kendine has sokak fotoğrafçılığı bakış açısı ve hikayelerini dinleyeceğiniz bu etkinlikte, sokaklarda yakalanan anların, fotoğrafçının gözünden nasıl anlam kazandığını keşfedeceksiniz. Aynı zamanda @womeninstreetturkey’nin kurucusu olan Nazile Bolat, fotoğrafın sadece bir görüntü değil, yaşanan anın bir parçası olduğunu vurguluyor. Bu söyleşide, sokak fotoğrafçılığının sırlarını ve kendisinin bu alanda edindiği deneyimleri dinleyebilirsiniz.

Nazile Bolat Kimdir?

1974 yılında Amasya’da doğan Nazile Bolat, 1995 yılında Dicle Üniversitesi Muhasebe Bölümü’nden mezun olduktan sonra profesyonel kariyerine mali müşavir olarak başladı. 29 yıldır Ankara’da özel bir şirkette çalışmakta olan Bolat, 2014 yılında fotoğraf dünyasıyla tanıştı ve bu alandaki ilgisi giderek derinleşti.

Fotoğrafçılıkla olan yolculuğu, bir arkadaşının önerisiyle Trabzon Vakfı Fotoğrafçılık Kulübü’ne katılmasıyla başladı. Bu deneyim, Bolat’ın fotoğraf sanatına ilgi duymasına ve bu sanatı bir ifade aracı olarak kullanmasına olanak sağladı. Fotoğrafçılıkla tanışmasının ardından eğitimine bu alanda da devam eden Bolat, Anadolu Üniversitesi Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Bölümü’nü başarıyla tamamladı. İlk olarak doğa fotoğrafçılığıyla ilgilenmiş, doğanın güzelliklerini ve detaylarını keşfetmeye çalışmıştır.

Bu süreçte, fotoğrafın farklı yönlerini keşfetmek ve kendini geliştirmek amacıyla sokak fotoğrafçılığına yöneldi. AFSAD (Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği) bünyesinde düzenlenen Çağdaş Sokak Fotoğrafçılığı Atölyesi’ne katılarak sokak fotoğrafçılığı alanında kendini geliştirme fırsatı buldu. Sokak fotoğrafçılığına olan ilgisiyle, günlük hayatın içindeki anları, şehirdeki yaşamın dinamizmini ve hikayeleri belgeleme konusunda kendine bir alan açtı.

Nazile Bolat, fotoğrafın bir gözlem sanatı olduğuna ve hayatın içindeki detayların fark edilip yansıtılmasının önemli olduğuna inanıyor. Sanat pratiğini sokak fotoğrafçılığı üzerine yoğunlaştırarak bu alanda aktif bir şekilde çalışmalar yapmaya devam ediyor. Aynı zamanda uluslararası bir platform olan Womeninstreetturkey üyesi olarak da kadın fotoğrafçıların sesini duyurmakta ve kadınların sokak fotoğrafçılığına katkısını artırmak için çalışmaktadır.

Günümüzde fotoğrafçılıkla ilgili atölyelere katılmakta, projeler üretmekte ve sokak fotoğrafçılığını daha geniş kitlelerle paylaşmayı hedeflemektedir.

Nasıl Gidilir?

Bilim Beyoğlu’na Şahkulu, Meşrutiyet Cd. No:127, 34421 Beyoğlu/İstanbul adresinden ulaşabilirsiniz. Şişhane metrosu evlendirme dairesi çıkışı takip edilerek mekana giriş yapılabilir.

Diğer İstanbul Photo Festival Etkinliklerimiz