PhotoMaraton Etkinlikleri

İlkini 2018’de düzenlediğimiz uluslararası tema odaklı fotoğraf etkinliği PhotoMaraton, derneğimizin imza projesidir.

Gelecek PhotoMaraton Etkinlikleri

PhotoMaraton Hakkında

FOTON Derneği’nin kurucu ekibi tarafından ilk kez 2018 yılında İstanbul, Ankara ve İzmir’de düzenlenen PhotoMaraton etkinlikleri, her yıl birçok şehirde büyük bir coşkuyla gerçekleştirilen fotoğraf maratonlarıdır.

Türkiye’de fotoğraf sanatı adına yapılan en geniş katılımlı organizasyon olma unvanına sahip olan PhotoMaraton etkinliklerinin Türkiye’deki resmi temsilcisi ve tek yetkilisi FOTON Derneği’dir.

PhotoMaraton etkinliklerinde katılımcılar, belirlenen zaman dilimleri arasında fotoğraf istasyonlarında buluşur ve istasyonlarda açıklanan farklı fotoğraf temaları özelinde fotoğraflarını çeker. Zamana karşı yarışılan fotoğraf maratonunda, gün boyunca çekilen fotoğraflar, üzerinde hiçbir müdahalede bulunulmadan photomaraton.com üzerine yüklenir ve seçici kurul her temanın kazananını açıklar.

PhotoMaraton organizasyonu bir fotoğraf yarışması değildir. Katılımcıların belirli bir hedef ve zaman içinde fotoğrafçılık yeteneklerini sergiledikleri, tüm günlerini fotoğrafa ayırdıkları ve şehri gezdikleri bir etkinliktir. Ayrıca, PhotoMaraton etkinlikleri, katılımcıların diğer fotoğraf tutkunlarıyla bir araya gelip kaynaşmasına ve tanışmasına vesile olur.

PhotoMaraton etkinlikleri, fotoğrafçılar için bir meydan okuma ve aynı zamanda öğrenme deneyimi sunar. Farklı temalar etrafında çalışmak, fotoğrafçıların yaratıcı düşünme becerilerini geliştirir ve farklı bakış açıları kazanmalarına yardımcı olur. Ayrıca, bu tür etkinlikler, fotoğrafçıların portfolyolarını genişletmeleri için harika bir fırsattır.

PhotoMaraton organizasyonları, eğlenceli yapısı ile her yıl katılımcı sayısını katlayarak devam etmektedir.

Geçmiş PhotoMaraton Etkinlikleri