1. İstanbul Streeet Photo Festival (2020)

Etkinlik Tarihi
13-19 Aralık 2020
Toplam Fotoğraf
Koordinatör
Çağdaş Kul
Sponsor
Sony

Türkiye’de düzenlenen ilk sokak fotoğrafçılığı festivali olan İstanbul Street Photo Festival, 01.10.2020  ile 13.12.2020 tarihleri arasında toplanan fotoğraflar sonrasında FOTON Derneği tarafından 13-19 Aralık tarihlerinde Sony ve Facebook Türkiye sponsorluğunda ücretsiz olarak düzenlendi.

ISPF 20’nin açılışı 15 Aralık’ta Adem Meleke, Coşkun Aral, Fatih Aslan, Metin Ekin MG, Murat Gür, Mürsel Yağcıoğlu, Sami Uçan, Tanın Helvacı ve Tulga Ozan’ın katıldığı ve Facebook Türkiye’den canlı olarak yayınlanan tören ile başladı.

17 Aralık’ta ise Facebook Türkiye yayını ile Çağdaş Kul, Mekin Ekin MG ve Sony Türkiye’den Aykut Kılıç workshoplarını gerçekleştirdi. İlgili workshopları izlemek için isimlerin üzerine tıklayabilirsiniz.

19 Aralık’ta Çağdaş Kul, Ufuk Akarı, Merih Akoğul, Suzan Pektaş ve Mustafa Seven, “Dünden Yarına Sokak Fotoğrafçılığı” isimli panelini canlı olarak gerçekleştirdi.

Ardından festival yetkilisi olan Alper Koç’un sunumu ile sonuçlar açıklandı.

Tekli Kategorisi: 2668 Fotoğraf

Seri Kategorisi: 2400 Fotoğraf

İstanbul Kategorisi: 784 Fotoğraf

Etkinlikte Seri kategorisinden 6 seri, Tekli kategorisinden 48, İstanbul kategorisinden 5 fotoğraf finalist oldu.

Jüri: Çağdaş Kul, Efe Çaylak, Gabi Ben Avraham, İlker Karaman, Julia Coddington, Julie Hrudova, Livia Belkova, Maciej Dakowicz, Melissa O’shaughnessy, Metin Ekin, Nick Turpin, Nurten Kurt, Sami Uçan, Serkan Tekin, Suzan Pektaş, Taras Bychko.

Ödüller: Seri kategorisi kazanına “Sony DSC-RX100M5”, Tekli kategorisi kazananına “Sony WH-1000XM4” ve İstanbul kategorisi kazananına “Sony WF-1000XM3” hediye edildi.

Tamamlanan Street Photo Festivaller