2. PhotoMaraton İstanbul (2019)

Etkinlik Tarihi
2 Kasım 2019
İstasyonlar
Sirkeci – Eyüp – Galata – Taksim
Toplam Tema
21
Sponsor
Olympus

İkinci kez düzenlenen PhotoMaraton İstanbul; dijital kategori, analog kategori, cep kategori ve video kategori konseptleri ile 2 Kasım’da Sirkeci Tren Garı – Eyüp – Galata ve Taksim meydanlarında gerçekleşmiştir.

Etkinlik başlangıcında çizim aktivitesi, palyaço ve canlı müzik gerçekleştirildi. Galata Kulesi istasyonunda Algo-Ritmo Perküsyon Grubu eğlenceli bir aktivite gerçekleştirdi.

Jüri Üyeleri

Dijital Kategori: Aramis Kalay, Emine Ceylan, Prof. Dr. Emre İkizler, Engin Güneysu, Ercan Arslan, Erhan Şermet, İhya Bozkurt, İzzet Keribar, Mustafa Turgut, Selim Seval, Şafak Yavuz, Turan Keskin.

Mobil Kategori: Ayhan Sicimoğlu, Saffet Emre Tonguç, Serkan Ocak, İsmail Sarı.

Tema Belirleyicileri

Abdullah Kırbaş, Cem Kıvırcık, Derya Atıcı,Engin Kaban, Erdem Sayıp, Fenni Özalp, Fikret Beşoğul, Henri Kandiyoti, Mevlüt Maşalacı, Miralim Gümüş, Murat İbranoğlu, Öner Mangut, Selma Topaç, Serkan Tekin, Sevda Yalçın, Zehra Soylu Çöplü.

Katılımcı Kaydı: 1038

Dijital Kategori Katılımcısı: 365

Mobil Kategori Katılımcısı: 258

Analog Kategori Katılımcısı: 42

Video Kategori Katılımcısı: 4

Maratonu Tamamlayan: 498

Dijital Kat. Fotoğrafları: 2360

Mobil Kat. Fotoğrafları: 1032

Analog Kat. Fotoğrafları: 108

Yüklenen Video: 4

PhotoMaraton, 2019 yılını Haliç Kongre Merkezi Sadabat Salonu’nda düzenlediği ödül töreni ile tamamladı. İstanbul, Ankara ve İzmir etkinliklerinin 2019 yılı kazananları 8 Aralık 2019’da açıklandı.

Coşkun Aral, Merih Akoğul, Prof. Ozan Bilgiseren gibi birbirinden deneyimli isimlerin konuşmacı olarak yer alacağı ödül töreninin sunuculuğunu gazeteci ve haber sunucusu Fuat Kozluklu ve GezginFoto Dergisi yayın yönetmeni Nihan Özgen üstlendi.

Etkinliğin keynote oturumu ise Vietnam kökenli Amerikalı fotoğrafçı Nick Ut oldu. Vietnam Savaşı’nın simgesi, napalm bombasından kaçan kız, ‘My Lai’ Fotoğrafı ile 1973 yılında Pulitzer ve World Press Photo ödülü alan dünyaca ünlü fotoğrafçı Nick Ut, PhotoMaraton’da söyleşisini gerçekleştirdi.

PhotoMaraton ayrıca onur konuğu olarak Ergin Konuksever‘i ağırladı. PhotoMaraton 2019 Onur Ödülü, Kıbrıs gazisi, ünlü savaş muhabiri Ergin Konuksever’e takdim edildi.

Program:

Sponsorlar: İBB, TUGEV, Oneİstanbul, Haliç Kongre Merkezi, Olympus, OktoStore, Tema Vakfı.

Ödüller: İstanbul’daki 12 dijital kategori tema birincisine ve Ankara ve İzmir genel birincilerine birer adet “Olympus EM10 Mark III + 14-42mm lens” hediye edilmiştir. Diğer tema birincilerine Zhiyun Smooth 4 Black, Zhiyun Weebill S Gimbal Stabilizer, Saramonic Uwmic9 RX9+TX9 UHF Wireless Microphone System gibi ürünlerle birlikte çeşitli fotoğraf ekipmanları ve aksesuarlar sunulmuştur. Ayrıca, 4 analog kategori birincisine “Canon AE-1” analog fotoğraf makinesi verilmiştir. Mobil kategorideki 4 İstanbul, 3 Ankara ve 3 İzmir birincisine toplamda 10 adet “Xiaomi REDMI 7A” telefon sunulmuştur. İstanbul’daki video kategorisi tema birincisi ise OktoStore’dan özel bir hediyeye sahip olmuştur.

Tamamlanan PhotoMaraton Etkinlikleri