TÜRK SOKAK FOTOĞRAFÇILARI

Küratör: Kağan Baştimar

Tarih: 1-13 Ekim 2022

Mekan: Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi, Beyoğlu

Eser Sayısı: 27

Katılımcılar: Ayla Güvenç İmir, Efe Çaylak, Emir Bozkurt, Emre Çakmak, Engin Güneysu, Furkan Dere, Gülsen Selman, Mustafa Hacalaki, Nazile Bolat, Neşe An, Oya Akkuş, Sami Uçan, Seda Bikan Toksöz, Serkan Tekin, Harun Gültürk, Kerem Nasipoğlu, Marina Bulduk, Mert Bayragcı, Tufan Cevahirci, Tural Rahmanlı, Turgut Coşkun, Uğur Özdemir

FOTON Derneği tarafından düzenlenen İstanbul Street Photo Festival kapsamında, Amerika, Asya ve Avrupa’da eserleri sergilenen ve Birleşik Krallık’ta yaşayan ödüllü sokak fotoğrafçısı Kağan Baştimar’ın küratörlüğünü üstlendiği “Şehir” temalı Türk Sokak Fotoğrafçıları sergisi, 1-23 Ekim 2024 tarihleri arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluştu.

Sergi, şehir yaşamının dinamiklerini ve sokakların ruhunu yansıtan etkileyici fotoğraflarıyla büyük ilgi gördü. Kağan Baştimar’ın önderliğinde, Türk sokak fotoğrafçılarının yeteneklerini ve vizyonlarını ortaya koyan bu sergi, festivalin en dikkat çeken etkinliklerinden biri oldu.

Sergide yer alan fotoğraflar, şehirlerin gündelik yaşamına dair çarpıcı ve samimi karelerle doluydu. Her bir fotoğraf, şehirlerin bilinmeyen yönlerini ve sokakların gizli hikayelerini gözler önüne serdi. Ziyaretçiler, sergi boyunca şehrin farklı yüzlerini keşfederken, sokak fotoğrafçılığının büyüleyici dünyasında bir yolculuğa çıktı.

Diğer Sergilerimiz