Fotoğraf Semineri – Ahmet Sel, “Adım Adım Belgesel Fotoğraf”

Kayıt Ol

Tamamlandı

Tarih
12 Şubat 2024 – 6 Hafta
Mekan
Artizan Sanat, Beyoğlu

Ahmet Sel’in liderliğinde, FOTON Derneği tarafından düzenlenen bu heyecan verici seminer serisi 12 Şubat 2024’te saat 20:00’de Beyoğlu’ndaki Artizan Sanat’ta başlayıp 6 hafta boyunca devam etti.

Sınırlı sayıda kişi bu eşsiz deneyimden faydalanabildi. Belgesel fotoğrafın şifreleri çözüldü, “meselesi” olan bir hikayeyi fotoğraf kareleri ve yardımcı stratejilerle nasıl oluşturacağınız birlikte konuşuldu. Atölyenin hedefi katılımcıların ilk belgesellerini ortaya koyacak yetkinliğe ulaşmalarını sağlamaktı.

Ahmet Sel Hakında

Ahmet Sel (1956), belgesel ve portre fotoğrafçılığı alanında çalışmalar yürüten bir sanatçıdır. 1981-1990 yılları arasında Paris’te, 1990-2000 yılları arasında Moskova’da yaşayan sanatçı, bu süre zarfında SipaPress için muhabir ve büro şefi olarak görev yapmıştır. 2000 yılları başında Fransa’ya dönen Ahmet Sel, 2006 yılına kadar Paris’te Sipa Press’te görev yapmış ve sonrasında serbest fotoğrafçı olarak yoluna devam etmiştir. Sel, 2009 yılından bu yana Türkiye’de yaşamaktadır.

2012-2019 yılları arasında Anadolu Ajansı’nda Görsel Haberler Yayın Yönetmeni olarak çalışan Sel’in Fransa ve Türkiye’de yayınlanmış ve aralarında “Moskova İnsanları”, “Kabil Portreleri” ve “Davutpaşa” olan kitapları bulunmaktadır. Sel, başta Istanbul Photo Awards olmak üzere çeşitli uluslararası ve ulusal yarışma jürilerinde yer almaktadır. Fotoğrafları birçok müze ve galeride sergilenmekte olup, özel ve kamu koleksiyonlarında bulunuyor.

2003 yılında “Fujifilm Press Photo Award France” portre kategorisinde birincilik, 2004 yılında ise National Magazine Awards Foundation (Kanada) yarışmasında “Words & Pictures” belgesel fotoğraf serisi kategorisinde Altın Ödül kazanmıştır. Ayrıca, 2021 TFSF (Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu) ödülüne, 2024 Foton Jüri Özel Ödülüne layık görülmüştür. Sel, 2022 yılında Saraybosna Fotoğraf Festivali’nde portre kategorisinde 1.lik ödülünü kazanmıştır.

Geçmişteki Diğer Seminerler