1. PhotoMaraton Tunus (2024)

Etkinlik Tarihi
25 Mayıs 2024
İstasyonlar
Tunus Medinesi
Toplam Tema
Sponsor
Nouvelair

FOTON Derneği tarafından Yunus Emre Enstitüsü (YEE) ve Türkiye’nin Tunus Büyükelçiliği desteğiyle Nouvelair ödül sponsorluğunda Club Photo de Tunis ortaklığı ile ilk kez düzenlenen PhotoMaraton Tunis’e, 100‘ü Türkiye’den olmak üzere 400’ün üzerinde fotoğrafçı katıldı.

Atef Ouni, Anis Krabaa, Coşkun Aral, Murat Gür, Prof. Dr. Ozan Bilgiseren tarafından oluşan seçici kurulun belirlediği sonuçlar 26.05.2024’te düzenlenen ödül töreninde açıklandı.

Katılımcı Kaydı: 412

Dijital Kategori Katılımcısı: 218

Mobil Kategori Katılımcısı: 84

Maratonu Tamamlayan: 271

Dijital Kat. Fotoğrafları: 336

Mobil Kat. Fotoğrafları: 168

• Fotoğrafların düşük çözünürlüklü halleri eklenmiştir. Fotoğrafın görece büyük halini görmek adına üzerine tıklayabilirsiniz.
  • Des versions basse résolution des photographies ont été ajoutées. Vous pouvez cliquer sur la photo pour voir une version relativement grande de la photo.
  • Low resolution versions of the photographs have been added. You can click on the photo to see a relatively large version of the photo.
DIGITAL #1 – TRACE DU TEMPS / ZAMANIN İZLERİ / TRACES of TIME

Sonia Kaabachi

Nizar Messaoudi

Mahdi Kniss

Hande Önen

Nurettin Boydak

DIGITAL #2 – ART et ARTISANTS / SANAT ve ZANAAT / ART and CRAFTS

Sahbani Mariem

Yasemin Yağmurcu

Yonca Yel

Nizar Messaoudi

MOBILE #1 – OMBRES et LUMIÈRES / IŞIK ve GÖLGE / SHADOWS and LIGHTS

Ezgi Bilgiç

Medeghi İmen

Rabia Güven

MOBILE #2 – VIE DE RUE / SOKAK HAYATI / STREET LIFE

Rabia Güven

Medeghi İmen

Fırat Çağlayan

Başkent Tunus’ta yer alan İbn Haldun Kültür Merkezi’nde başlayan etkinliğe, Türkiye’nin Tunus Büyükelçisi Ahmet Misbah Demircan, belgesel yapımcısı ve foto muhabiri Coşkun Aral, FOTON Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Tanın Helvacı, YEE Tunus Koordinatörü Ali İhsan Çevik, Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı Tunus Ataşesi Yunus Düzcü, Tunus’taki Türk kurum temsilcileri ile fotoğrafçılar katıldı.

Etkinliğin ödül töreni 26 Mayıs’ta Başkent Tunus’ta yer alan İbn-i Haldun Kültür Merkezi’nde düzenlendi. İbn-i Haldun Kültür Merkezi ve YEE’nin ortaklaşa düzenledikleri dans ve müzik gösteriyle başlayan kapanış töreninde, PhotoMaraton’a katılan fotoğrafçılar arasındaki yarışmada dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.

FOTON’un hazırladığı “Bir Başka Tepeden İstanbul” adlı fotoğraf sergisi Büyükelçi Demircan’ın öncülüğünde kesilen kurdeleyle fotoğraf severlerin ve Tunusluların ziyaretlerine açıldı.

Ödüller: Dijital kategorideki birinci, ikinci ve üçüncülerle birlikte mobil kategori tema birincilerine Tunus-İstanbul arası gidiş-dönüş Nouvelair uçak bileti hediye edildi.

Tamamlanan PhotoMaraton Etkinlikleri