4. İstanbul Street Photo Festival (2023)

Etkinlik Tarihi
16-22 Ekim 2023
Toplam Fotoğraf
Koordinatör
Tunç Uğurdağ
Sponsor
Sony

Türkiye’de düzenlenen ilk sokak fotoğrafçılığı festivali olan İstanbul Street Photo Festival’in dördüncüsü, 01.07.2023 ile 08.10.2023 tarihleri arasında toplanan fotoğraflar sonrasında FOTON Derneği tarafından 16-22 Ekim tarihlerinde Sony sponsorluğunda Tunç Uğurdağ koordinatörlüğünde düzenlendi.

16 Ekim’de İlker Şimşekcan, 17 Ekim’de Prof. Murat Ünal ve Payman Hazheer, 18 Ekim’de Maurits Van Hout, 19 Ekim’de Hans Van Leeuwen, 20 Ekim’de Barbara Di Maio ve Maurits Van Hout ve son olarak 21 Ekim’de Francesca Tiboni, sınırlı sayıdaki katılımcıya Orient Express Restaurant‘ta başlayan workshop ve sokak gezileri düzenledi.

19 Ekim’de Prof. Habip Koçak, “Evrimsel Süreç açısından Belgesel Fotoğraftan, Sokak Fotoğrafçılığına”, 20 Ekim’de Mete Çeşmeci, “Yapay Zeka ve Fotoğraf” ve son olarak 21 Ekim’de Sema Özevin, “Projelendirmede İnovasyon: “Fotoğrafta Yenilikçi Perspektifler” başlıklı söyleşilerini Tarık

22 Ekim Tunç Uğurdağ önderliğinde PhotoWalk (fotoğraf yürüyüşü) düzenlendi.

Festival esnasında küratörlüğü Tunç Uğurdağ’ın üstlendiği yerli ve yabancı sokak fotoğrafçılarından oluşan sokak fotoğrafları sergisi 01-15 Ekim’de Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi’nde, 16-31 Ekim’de Artizan Sanat‘ta sanatseverlerle buluştu.

Etkinliğin ödül töreni, 23 Ekim 2022 tarihinde Artizan Sanat’ta Tunç Uğurdağ’ın sunumu ile düzenlendi.

Tekli Kategorisi: 706 Fotoğraf

Seri Kategorisi: 481 Fotoğraf

İstanbul Kategorisi: 1381 Fotoğraf

Etkinlikte Seri kategorisinden 3 seri, Tekli kategorisinden 16, İstanbul kategorisinden 7 fotoğraf finalist oldu.

Jüri: Ahmet Demir, Anna Frosio, Barbara Di Maio, Emir Bozkurt, Francesca Tiboni, Geert Vestrepen, Hans Van Leeuwen, Harry Williams, İlker Şimşekcan, Kaan Özturhan, Koray Berkin, Maurits Van Hout, Meriç Aktar, Nesrin Öztürk, Payman Hazheer, Prof. Habip Koçak, Prof. Murat Ünal, Rosa Mendes, Selmo Kim, Sema Özevin, Soner Abacı.

Ödüller: Kazanan isimlere “Sony ZV-E10 +16-50mm Lens” hediye edildi.

Tamamlanan Street Photo Festivaller