FOTON

FOTOMARATON ERZURUM

SONUÇLAR

Fotoğrafların düşük çözünürlüklü halleri eklenmiştir.

Fotoğrafın görece büyük halini görmek adına üzerine tıklayabilirsiniz.

TEMA 1 – TARİH

NAJMEH AMİRİ

NUREVŞAN ÖZDEN

Etkinlik Hakkında

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığının düzenlediği Palandöken Kültür Yolu Festivali kapsamında 26 Ağustos 2023 (Cumartesi) tarihinde FOTON Derneği tarafından gerçekleştirilen FotoMaraton Erzurum etkinliğinin sonuçları belli oldu.

Etkinlik kapsamında ayrıca 19-27 Ağustos tarihleri arasında 50 fotoğrafın yer aldığı FOTON Erzurum Fotoğrafları Sergisi, Erzurum Müzesi’nde sergilendi.

Fotoğraf makinesi, akıllı cep telefonu ve tablet ile amatör ve profesyonel tüm fotoğraf severlerin ücretsiz katılım sağladığı etkinlikte, Cep ve Dijital kategorilere 568 yarışmacı katıldı.

27 Ağustos 2023 Salı günü Erzurum Müzesi’nde düzenlenen Coşkun Aral söyleşisinin ardından gerçekleşen ödül töreni ile cep kategoride “Çay, Sokaklar ve Esnaf” ve dijital kategoride “Tarih, Geleneksel İzler ve Yemekler” temalarında kazanan 18 fotoğraf ve sergileme alanlar açıklandı.

Ercan Arslan, Mustafa Seven, Dr. Murat Han Er, Murat Kaya ve Fatih Aslan’ın jürisi olduğu etkinlikte toplamda 156.000 TL ödül sağlandı. Sergilenen fotoğraflar fotondernegi.com üzerinden incelenebilir.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığının düzenlediği Palandöken Kültür Yolu Festivali kapsamında 26 Ağustos 2023 (Cumartesi) tarihinde FOTON Derneği tarafından gerçekleştirilecek FotoMaraton Erzurum etkinliği, amatör ve profesyonel tüm fotoğraf severlere açıktır. Etkinliğe herhangi bir fotoğraf makinesi, akıllı cep telefonu ve tablet ile ücretsiz katılım sağlandı.

Jüri Üyeleri: Ercan Arslan, Mustafa Seven, Dr. Murat Han Er, Murat Kaya, Fatih Aslan

Ödüller: FotoMaraton Erzurum ödülleri aşağıdaki gibidir ve toplamda 156.000 TL ödül sağlanacaktır.

• 6 Tema (3 Dijital ve 3 Cep) Birincisine: 15.000 TL
  • 6 Tema (3 Dijital ve 3 Cep) İkincisine: 7.000 TL
  • 6 Tema (3 Dijital ve 3 Cep) Üçüncüsüne: 4.000 TL

Fotoğraf Teslimleri: Tüm fotoğrafların teslimi www.fotondernegi.com üzerinden 26 Ağustos 2023’te saat 23.59’a kadar gerçekleşecektir. Cep telefonu ile katılan katılımcılar fotoğraflarını ayrıca #PalandökenKültürYolu #FotoMaratonErzurum hashtagleri ile herkese açık Instagram hesapları üzerinden paylaşırlar. Tüm fotoğrafların orijinal halleri (adı bile değiştirilmeden) internet sitesine yüklenir.

FOTONLogok