FOTON

FOTOMARATON ÇANAKKALE

SONUÇLAR

Fotoğrafların düşük çözünürlüklü halleri eklenmiştir.

Fotoğrafın görece büyük halini görmek adına üzerine tıklayabilirsiniz.

TEMA 1 – ÇANAKKALE SİMGELERİ

KEMAL ÖZKILIÇ

YILMAZ TOPÇU

Etkinlik Hakkında

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığının 09-17 Eylül tarihleri arasında düzenlediği Troya Kültür Yolu Festivali kapsamında 09 Eylül 2023 (Cumartesi) tarihinde FOTON Derneği tarafından gerçekleştirilen FotoMaraton Çanakkale etkinliğinin sonuçları belli oldu.

Fotoğraf makinesi, akıllı cep telefonu ve tablet ile amatör ve profesyonel tüm fotoğraf severlerin ücretsiz katılım sağladığı etkinlikte, Cep ve Dijital kategorilere 404 yarışmacı katıldı.

13 Eylül 2023 Çarşamba günü Nedime Sultan Konağı konferans salonunda saat 18.00’de düzenlenen Coşkun Aral söyleşisinin ardından saat 19.00’da gerçekleşen ödül töreni ile cep kategoride “Deniz ve Yaşam, Sokaklar ve Günlük Yaşam ve Çanakkale Akşamı” ve dijital kategoride “Çanakkale Simgeleri, Esnaf ve Tabyalar” temalarında kazanan 18 fotoğraf ve sergileme alanlar açıklandı.

Dr. Öğr. Üyesi Engin Çağlak, Öğretim Görevlisi Derya Kılıç, Öğretim Görevlisi Onur Bayram, Öğretim Görevlisi Mehmet Eşli ve yazar-fotoğraf sanatçısı Lütfi Özgünaydın’ın jürisi olduğu etkinlikte toplamda 156.000 TL ödül sağlandı.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığının 09-17 Eylül tarihleri arasında düzenlediği Troya Kültür Yolu Festivali kapsamında 09 Eylül 2023 (Cumartesi) tarihinde FOTON Derneği tarafından gerçekleştirilecek FotoMaraton Çanakkale etkinliği, amatör ve profesyonel tüm fotoğraf severlere açıktır. Etkinliğe herhangi bir fotoğraf makinesi, akıllı cep telefonu ve tablet ile ücretsiz katılım sağlandı.

ÖDÜLLER

FotoMaraton Kapadokya ödülleri aşağıdaki gibidir ve toplamda 156.000 TL ödül sağlanacaktır.

• 6 Tema (3 Dijital ve 3 Cep) Birincisine: 15.000 TL
  • 6 Tema (3 Dijital ve 3 Cep) İkincisine: 7.000 TL
  • 6 Tema (3 Dijital ve 3 Cep) Üçüncüsüne: 4.000 TL

JÜRİ

Dr. Öğr. Üyesi Engin Çağlak, Öğretim Görevlisi Derya Kılıç, Öğretim Görevlisi Onur Bayram, Öğretim Görevlisi Mehmet Eşli ve yazar-fotoğraf sanatçısı Lütfi Özgünaydın.

Fotoğraf Teslimleri: Tüm fotoğrafların teslimi www.fotondernegi.com üzerinden 09 Eylül 2023’te saat 23.59’a kadar gerçekleşecektir. Cep telefonu ile katılan katılımcılar fotoğraflarını ayrıca #TroyaKültürYolu #FotoMaratonÇanakkale hashtagleri ile herkese açık Instagram hesapları üzerinden post olarak (Hikayeler kabul edilmez) paylaşırlar. Tüm fotoğrafların orijinal halleri (adı bile değiştirilmeden) internet sitesine yüklenir.

FOTONLogok